SPAGHETTI IN ROMIGE KNOFLOOKSAUS

Ik ben echt dol op pasta, ik zou het het liefst elke dag willen eten. Vooral een pasta met een lekkere romige saus. Van die pasta die heerlijke squashie geluidjes maakt als je er doorheen roert.
Je kan zo ontzettend veel met pasta. Het kan een super gezond gerecht worden maar ook super ongezond. Dit gerecht hangt wel redelijk naar het ongezonde want er gaat nogal wat mascarpone in. Maar man, man, man wat is dit gerecht lekker.

Ik ben dit recept ooit eens op Pinterest tegen gekomen. Toentertijd was het voor mij echt een heel bijzonder gerecht, ik studeerde nog en at echt super simpel en basic. Pasta at ik vooral met een tomatensaus met wat ui en knoflook erdoorheen. (nog steeds super lekker hoor, we eten het nog steeds geregeld) Dit gerecht was iets heel anders dan ik ooit ergens had gegeten, laat staan zelf gekookt. En een hele bol knoflook in de oven doen, daar had ik echt nog nooit van gehoord. Ik vond het destijds heel erg fancy, wat ik nu dan wel weer schattig van mezelf vind.

Het recept voor deze spaghetti in romige knoflooksaus klinkt als volgt.
(Het is echt super makkelijk.)

Benodigdheden (voor 4 personen)

 • 400 gram spaghetti
 • 1 bol knoflook
 • 1 extra teen knoflook
 • 250 gram mascarpone
 • 100 ml slagroom (ongeklopt)
 • vers geraspte parmezaanse kaas (gebruik alsjeblieft geen parmezaanse kaas uit zo’n blik. Het liefst nooit natuurlijk, want dat spul heeft niks met kaas te maken, maar al helemaal niet bij dit gerecht.)

Bereiding (ongeveer 30 minuten)

 1. Verwarm de oven voor op 200C
 2. Zet de knoflookbol in een voorverwarmde oven
 3. Als dezen klaar is voeg je de gepofte knoflook ontveld en eventueel geperst toe aan de mascarpone
 4. Roer dit door totdat de knoflook helemaal is vermengd met de mascarpone
 5. Voeg nu ook de slagroom en de extra geperste teen verse knoflook toe
 6. Kook ondertussen de spaghetti zoals beschreven op de verpakking
 7. Na het afgieten voeg je de saus aan de spaghetti toe in de pan
 8. Serveer met de geraspte parmezaanse kaas en eventueel  wat verse zwarte peper

Eet smakelijk!

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe recepten en een kijkje achter de schermen? Like dan mijn Facebook en/of volg me op Instagram.

Recommended Posts

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code