SMAAK KARAVAAN 2014

Okay, ik weet dat het een beetje laat lijkt, maar ik ben er nu pas aan toe gekomen om dit artikel te schrijven. Vorige maand was namelijk de eerste editie van de Smaak Karavaan hier in Tilburg. Ik heb hier van tevoren echt serieus heel erg naar uitgekeken. Want ik heb altijd al eens naar een foodtruck festival willen gaan, maar er was gewoon nooit iets hier in de buurt. Daarnaast wil ik stiekem ooit aan deze trend mee gaan doen en een eigen foodtruck op de been zetten. Dit is echter nog een ‘ver weg in de toekomst’ droom, dus verwacht er voorlopig nog niet teveel van 😉

Anyway, het festival! Zoals ik al zei had ik er echt super veel zin in. Zoveel zin, dat ik bijna speciaal voor deze gelegenheid een nieuw jurkje gekocht had. Het festival duurde in totaal drie dagen, en wij zijn er de eerste en de laatste dag naartoe geweest. Op de eerste dag, de vrijdag, waren we er een uurtje na de opening en het was er al best druk. Maar wel het gezellige druk. We hebben eerst even drie keer een rondje gelopen voordat we konden kiezen wat we nou wilden eten. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een Classic Baas bij de BBQ bazen. Wat een heerlijke hamburger was dat. (Ik ben jammer genoeg zo stom geweest om er geen foto van te maken. Sorry.) M’n vriend was helemaal jaloers, want zijn hamburger van een andere kraam was wat minder geslaagd. Dat was dan weer jammer.

Al het eten werd betaald met muntjes. Het nadeel hieraan is, vind ik, dat je niet echt door hebt hoeveel je nou precies voor je eten betaalt (hoewel ik snap dat dit nou ook juist de psychologie achter de muntjes is waar een organisatie voor gaat). Ik geloof dat het per muntje €2,50 was. Al met al maakte dit het eten wel aan de prijzige kant. Want het eten was al gauw drie muntjes. En om heel eerlijk te zijn was het dit niet altijd waard. Zo heb ik de tweede dag dat we er waren een burrito van €7,50 gegeten die ik thuis tien keer lekkerder kan maken. Dus dat vind ik een beetje zonde. Ook was er een tentje waar je voor een muntje kleine hapjes kon krijgen. Dit was wel echt super handig, want wij hadden, net zoals heel veel mensen, aan het eind van de avond nog een muntje over. Dus wij in de rij staan voor kleine hapjes. Bleek dit gewoon uit een doos uit de diepvries te komen. Sorry hoor, maar dat vind ik dus echt niet kunnen. Het leuke aan zo’n festival is juist dat er vers eten te krijgen is. Ik kan zelf ook een doos dim sum uit m’n diepvries halen en dat in de frituur gooien. Nee, deze tent daalde heel snel in z’n credits bij mij. Maar ondanks dat hebben wij een heel geslaagde eerste avond gehad en had ik echt moeite met naar huis gaan.

De tweede dag was voor ons na de geslaagde eerste avond een grote teleurstelling. Hetzelfde tentje met z’n diepvries dim sum had ondertussen z’n bierprijs omhoog gekrikt. Beetje flauw. En er waren die avond twee keer zoveel mensen, waardoor het echt veel te druk was op het terrein. En hoewel dit natuurlijk alleen maar een compliment voor de organisatie is, was het voor ons een grote afknapper. Plus de muziek binnen op het podium stond veel te hard. Echt veel te hard. En toen een van de bandjes ook nog All of Me van John Legend ging spelen waren we helemaal ongelukkig. En dan had ik als klap op de vuurpijl ook nog een overpriced burrito die ik niet lekker vond. De tweede avond waren we dus ook weer heel snel naar huis.

Maar ondanks dat het de tweede avond niet zo leuk was als de eerste, hoop ik dat er volgend jaar gewoon weer een editie is. Want dit soort festivals mis ik wel echt in de regio. Dus hopelijk tot volgend jaar!

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • nolles
  nolles
  Beantwoorden

  Dit is een test. Ik wil graag even weten waar dit precies terecht komt bij een bericht.

  • dinges
   Beantwoorden

   En tevreden met waar het bericht terecht is gekomen?

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code