ROMIGE PASTA MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS

Als je mij op Instagram volgt heb je waarschijnlijk vorige een foto voorbij zien komen van een bord pasta waarbij ik vertelde dat ik in pasta heaven was. Oh my God wat is deze pasta lekker! Om heel eerlijk te zijn had ik dat zelf niet direct verwacht. Ik hou namelijk helemaal niet zo van paddestoelen. Maar Ron wel, dus ben ik ze gaan leren eten. Ik eet ze dus nog niet zo lang. (En het liefst ook nog niet te vaak ūüėČ )
Maar echt, serieus, wat is dit gerecht lekker. Ik zou het wel elke dag willen eten.

 

Benodigdheden (voor 2 personen)

 • 1 rode ui¬†(grof gesneden)
 • 200 gram pasta
 • 200 gram spinazie
 • 200 gram champignons (of paddestoel naar keuze)
 • 200 ml verse slagroom
 • witte wijn (een flinke scheut)
 • 50 gram parmezaanse kaas. Plus wat extra voor garnering (of een andere harde kaas)
 • peper
 • zout

Bereiding

 1. Snij de ui en champignons
 2. Bak ze in een pan totdat ze lekker zacht zijn
 3. Voeg een scheut witte wijn toe en laat even meebakken
 4. Voeg vervolgens de slagroom toe
 5. Laat even pruttelen en voeg vervolgens de spinazie toe. Gooi niet alles in een keer er in maar voeg telkens een volle hand toe. Als de spinazie ver genoeg is geslonken voeg je de volgende hand toe.
 6. Voeg wat zout toe
 7. Zet ondertussen de pasta op en laat deze koken zoals op de verpakking wordt aangegeven.
 8. Als de pasta gaar is giet je het af. Bewaar een klein kopje van het kookvocht. Dit kun je misschien nog nodig hebben.
 9. Voeg de pasta aan de saus toe. Als het geheel een beetje droog oogt doe je er een beetje kookvocht bij.
 10. Voeg de parmezaanse kaas toe
 11. Meng alles lekker door elkaar en smullen maar
 12. Garneer op je bord met wat extra kaas

Eet smakelijk!

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe recepten en een kijkje achter de schermen? Like dan mijn Facebook en/of volg me op Instagram.

Recommended Posts

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code