NIEUWE HOTSPOT IN TILBURG: TIEN

Een paar weken geleden liepen wij door Tilburg en zagen we op de plek waar eerst tweedehands winkel Used Before zat een mooi geschilderd raam met een bordje “Binnenkort opent TIEN”. Dit triggerde mijn nieuwsgierigheid en ik ben daarom deze week even een kijkje gaan nemen.

TIEN is letterlijk een welkome aanvulling in het dwaalgebied. Ik zie in de winkel veel boeketten staan van omringende winkels en terwijl ik foto’s sta te maken komt de buurvrouw van AppelSien binnenlopen met een doosje aardbeien om eigenaresse Jantine welkom te heten in de straat. “Wat ziet het er hier leuk uit”, zegt ze enthousiast.

Deze woon-/kledingwinkel/lunchroom is inderdaad een superleuke plek geworden. Wat een verschil met de vorige bewoners van dit pand, waar ik me altijd een beetje ongemakkelijk voelde. “We hebben vijf weken hard geklust. Ik wilde dat het echt mijn plekje zou worden”, aldus Jantine.
Je kan hier terecht voor een lekkere lunch of een kopje koffie met iets erbij. Veel dingen zijn ook ‘to go’, zoals de koffie. Toen ik binnen was kwam er al iemand langs die zei “Ik gun het jou meer dan het tankstation, dus ik kom voortaan hier mijn kopje koffie voor onderweg halen.”

De sfeer is dan ook erg fijn. Het is er relaxt en Jantine heeft een vriendelijke uitstraling waardoor je je meteen welkom voelt. Er draait prettige muziek op de achtergrond en ondanks dat al haar kleding en accessoires over het algemeen nieuw zijn heeft het toch allemaal een vintage feel. Als ik zelf zo’n soort winkel zou open zou het er denk ik ongeveer hetzelfde uitzien.

Er is duidelijk rekening gehouden met een grote doelgroep want er is voor ieder wat wils. “Ik heb tijdens het uitzoeken van de producten heel erg drie van mijn vriendinnen in gedachten gehouden. Ze zijn namelijk allemaal heel verschillend en ik wilde dat ze alledrie zouden kunnen slagen in mijn winkel.” En dat is gelukt, want ook ik weet nu al dat ik voor al mijn verschillende vriendinnen hier zal kunnen slagen voor een cadeau.

Je kan TIEN vinden in de Nieuwlandstraat in Tilburg.

Recommended Posts

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code