MONCHOUTAART

Monchoutaart is een van de eerste taarten die ik leerde maken. Ik heb hem ooit eens bij een verlovingsfeest van iemand gegeten en wilde hem meteen zelf namaken. Ik vond hem zo ontzettend lekker. Ondertussen heb ik uiteraard nog veel meer soorten taarten leren maken en kan ik er geen genoeg van krijgen. 

Deze taart is behoorlijk simpel, alleen het maken van de gelatine kan soms een uitdaging zijn. Het is wel eens voorgekomen dat ik teveel sap en te weinig gelatine blaadjes heb gebruikt en de bovenkant er dus helemaal van af droop.
Het domste wat ik echter ooit heb gedaan bij het maken van deze taart was het niet lang genoeg in de koelkast zetten en vervolgens in de auto voor de verwarming zetten op weg naar een vergadering. Toen ik aankwam was het eerder een monchousoep dan een monchoutaart. Zorg er dus voor dat je hem ruim van te voren maakt als je hem later ergens mee naar toe moet nemen. (De monchousoep was trouwens nog steeds heel erg lekker, alleen niet zo praktisch om te eten.)

Benodigdheden

  • 1 pak bastognekoeken
  • 150 gram boter
  • 400 gram monchou
  • 125 ml slagroom
  • 125 gram suiker (doe er minder of meer in als je dat lekkerder vind)
  • Een grote pot kersen op sap (bewaar ook het sap, hier maak je later de gelei van)
  • Gelatine blaadjes of agar agar (agar agar is plantaardig, dus geschikt voor vegetariërs.)

Bereiding

  1. Verkruimel de koeken in een keukenmachine.
  2. Smelt de boter en meng dit met de verkruimelde koeken.
  3. Leg een vel bakpapier in een springvorm en verspreid hierover het koekmengsel.
  4. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan inharden.
  5. Meng nu de monchou met de suiker tot een smeuïg geheel.
  6. Klop de slagroom stijf en meng dit door het monchoumengsel.
  7. Verdeel het mengsel over de bodem van bastogne koeken.
  8. Laat dit twee uur in de koelkast staan om op te stijven.
  9. Als de taart is opgestijfd kun je de topping maken.
  10. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
  11. Maak met het sap en de gelatineblaadjes/agar agar de gelatine. Volg hiervoor de instructies op de verkapping.
  12. Verdeel de kersen over de taart en giet hier vervolgens de gelatine overheen.
  13. Zet nu weer een uur in de koelkast om op te stijven.

Eet smakelijk!

Recommended Posts

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code