MEXICAANSE QUINOA

Deze Mexicaanse quinoa schotel is by far zonder enige twijfel ons favoriete recept. Ever. Ik kwam het een jaar geleden ofzo tegen via Pinterest en we eten het sindsdien zo ontzettend vaak. Het heeft alles. Het is gezond, het is vegan, het is makkelijk, het is snel, het is kruidig en het is gewoon echt zo mega lekker.Volgens mij is dit best een populair recept op het wereld wijde web. Ik heb ondertussen ook al een aantal recepten gevonden die zijn geïnspireerd op dit gerecht. Zoals een Tandoori, maar geloof me, deze versie is toch echt het aller aller beste van allemaal.

Door de chilipoeder en de jalapeno is deze schotel lekker pittig, en het limoensap en de koriander maakt hem juist weer heel erg fris. Het heeft echt serieus alles. Ik ben zo enthousiast over dit recept. En ik niet alleen, want Ron’s ogen beginnen te flonkeren als hij hoort dat ik dit weer ga maken. En toen ik het laatst voor vrienden maakten werd ook direct gevraagd of het binnenkort op de blog komt. Nou, bij dezen dus.

Ik kan er echt niks anders over zeggen; deze Mexicaanse quinoa schotel is zo verschrikkelijk lekker. Ik zou zeggen, maak hem vanavond nog en je snapt waarom ik er zo enthousiast over ben.

Benodigdheden (2 personen, plus wat extra voor lunch volgende dag)

  • 250 gram quinoa
  • 300 ml groentenbouillon
  • 1 blik maïs (blik 300 gram)
  • 1 blik zwarte bonen (blik 400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (blik 400 gram)
  • 1 verse jalapeno (niet die uit blik)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 avocado
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • sap van een limoen
  • verse koriander

Bereiding

  1. Snij de jalapeno en de knoflook zo klein mogelijk
  2. Fruit deze ongeveer een minuut in een hete pan. Het handigste is om een braadpan of roerbak pan te gebruiken.
  3. Giet de bonen en maïs af en voeg deze toe aan de knoflook en de jalapeno.
  4. Voeg nu ook de quinoa, het bouillon, de kruiden en de tomaten toe.
  5. Laat dit een minuut of twintig pruttelen. Als je merkt dat het te droog wordt doe er dan wat extra water bij.
  6. Voeg als laatste de blokjes avocado, wat koriander (maar bewaar ook wat voor de garnering) en het limoensap toe.
  7. Dat was het. Eet smakelijk!

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe recepten en een kijkje achter de schermen? Like dan mijn Facebook en/of volg me op Instagram.

 

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Eva - eighty7
    Beantwoorden

    Ziet er lekker uit joh! 🙂

    • Marjolein
      Marjolein
      Beantwoorden

      Aaahw, dank je wel! Het is ook echt super lekker, echt een van onze favorieten hier 🙂

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code