LASAGNA MET AUBERGINE

Een goede lasagna is een van de lekkerste dingen die er is. Ik vind dan ook dat iedereen een goed recept in huis moet hebben waar je je familie en vrienden blij mee kan maken. Dit is mijn recept voor een overheerlijke lasagna. De citroen maakt het net even anders dan anders. En de rode peper maakt het precies pittig genoeg. Maar zoals elk goed recept duurt het een tijdje voordat het klaar is en je moet het heel goed plannen van te voren. Maar trust me, het is het echt helemaal waard.

Benodigdheden

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 grote uien
  • verse gedroogde Italiaanse kruiden (rozemarijn, oregano, salie, tijm, etc.)
  • 8 tenen knoflook (say whuuuuut? Ja acht ja.)
  • bechamelsaus
  • 1 aubergine
  • lasagnabladen (zelfgemaakt of uit een pakje)
  • 1 rode peper
  • rasp van 1 citroen
  • geraspte kaas (of een ander soort kaas wat jij lekker vind.)

Voor de bechamelsaus

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
LASAGNA MET AUBERGINE

Bereiding

  1. Snijdt de uien in halve ringen en fruit deze in een grote pan. Fruit ook twee knoflooktenen mee.
  2. Als de uien een beetje verkleurd zijn doe er dan de tomatenblokjes bij en de rest van de knoflook (geperst). Doe hier vervolgens ook de Italiaanse kruiden bij.
  3. Snijdt de rode peper in kleine stukjes en voeg deze bij de saus.
  4. Rasp de citroen en voeg de rasp toe aan de saus.
  5. Laat de saus een uur borrelen. Vergeet niet om het af en toe wel door te roeren. Voeg tussendoor wat peper en zout toe als je denkt dat dat nodig is.
  6. Snijdt de aubergine in plakjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en wat peper en zout. Zet ze vervolgens 15 minuten in de oven op 200C.

Bechamelsaus

  1. Laat in een saus pan de boter smelten.
  2. voeg in een keer de bloem toe.
  3. Blijven roeren totdat het een gladde pasta wordt.
  4. Blijf deze pasta nog een minuut of twee roeren.
  5. Voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe. Na elk scheutje even doorroeren totdat het een geheel is geworden met de rest van de saus.
  6. Laat het nu 5 tot 10 minuten op een laag vuurtje sudderen. Af en toe door blijven roeren zodat het niet gaat klonteren.

En weer verder met de lasagna

  • Als de saus goed is zet dan de oven weer aan op 200C.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  • Leg op de bodem een laagje lasagnavellen.
  • Doe hier een laagje tomatensaus overheen
  • en dan een laagje bechamelsaus.
  • Leg er dan een laagje van de gegrilde aubergine op.
  • Vervolgens weer een laag lasagnabladen.
  • Weer een laag tomatensaus
  • Weer een laag bechamelsaus
  • En weer een laagje aubergine.
  • Strooi er nu de geraspte kaas overheen.
  • Zet nu de lasagna 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • andreas van beek
    Beantwoorden

    Inderdaad kun je alles bakken in extra virgin olijfolie en gebruiken voor de huid!. In de echte kun je makkelijk bakken en koken en kun je eigenlijk zo op je huid smeren. Vaak zie je dat extra virgin verkocht wordt als puur, maar let op dat er ook veel gemengde olijfolien op de markt zijn. Je herkend echte extra virgin olijfolie aan de “vlokkerigheid”als de olie onder 8 graden komt. Dan gaan de bestanddelen wat “klonteren”. Dit betekent dat je de echte en pure extra virgin olijfolie hebt. Als deze helder blijft dan is deze absoluut vermengd en is niet aan te raden om in te bakken of in salades te gebruiken. Meestal zitten er dan teveel residuen (andere stoffen, vervuiling) in, die het vlokken tegengaan. Dus de tip van de vakman, vraag als je olijfolie koopt bij welke temperatuur deze gaat vlokken. Als er geen antwoord komt of dat gebeurt niet , dan weet je dat je niet de echte extra virgin olijfolie koopt!

    Andreas Van Beek
    Olijfolie Manolakis

  • Marjolein
    Marjolein
    Beantwoorden

    Hoi Andreas,
    Dank je wel voor je tips! Altijd goed om te weten wat goede olijfolie onderscheid van \’gewone\’ olies. Nu kunnen we nog lekkerdere recepten maken.

    Groetjes,
    Marjolein

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code