KRUIDIGE TOMATENSOEP

Een van onze favoriete plekken om te lunchen in Tilburg is Café Nieuwland. Ze hebben daar namelijk hele lekkere tomatensoep. Ron vraagt dan ook heel vaak of ik die soep een keer na kan maken. Dat heb ik nu al een paar keer geprobeerd. En het is nog niet gelukt. Deze keer ook niet. Maar er kwam wel een super lekkere andere soep uit.

Een recept namaken, hoe simpel hij ook lijkt, is niet makkelijk. Mijn pogingen tot het namaken van deze tomatensoep zijn dan soms ook finaal mislukt. En eigenlijk vraag ik me af of het me überhaupt zal gaan lukken. Maar goed, ergens is dat ook helemaal niet erg. Moeten we alleen wat vaker naar Nieuwland als we zin hebben in hun soep. Zullen ze vast niet erg vinden.
Gelukkig kunnen er ook hele lekker dingen uit voort komen. Zoals deze heerlijke kruidige tomatensoep. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze keer ook niet echt had verwacht dat het er op zou gaan lijken, want zoveel kruiden zitten er helemaal niet in de versie van Café Nieuwland.

Benodigdheden

  • 1 a 2 rode uien
  • 1 liter boullion
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl cayennepeper
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 el gembersiroop

Bereiding

  1. Fruit de ui en voeg de kruiden toe, bak deze eventjes mee totdat ze beginnen te geuren.
  2. voeg vervolgens de tomatenblokjes en de boullion toe.
  3. Laat dit een kwartiertje pruttelen.
  4. Als je graag een ‘gladdere’ soep wil kun je nu de staafmixer pakken en lekker mixen.
    Als je van stukjes in je soep houdt dan hoef je dat natuurlijk niet te doen.
  5. Voeg als laatste de gembersiroop toe.
  6. Laat nog even vijf minuutjes pruttelen.
  7. Eet smakelijk!

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe recepten en een aantal kijkjes achter de schermen? Like dan mijn Facebook en/of volg me op Instagram.

Recommended Posts

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code