HALLOWEEN MET NETFLIX

Vandaag is het Halloween en daar hoort natuurlijk een avondje flink beven op de bank bij.
Gelukkig heeft Netflix een groot aanbod en zitten er genoeg series en films tussen voor een eng avondje, alleen of met je lief, in het donker of met alle lichten aan.

Ik heb hier voor jullie drie series en een film gekozen die op Netflix staan en die ik ik bij Halloween vind passen.
Enjoy!

STRANGER THINGS

Stranger Things is misschien wel de nieuwste hype op Netflix. En helemaal terecht. Het is super spannend en ontzettend goed gemaakt.

Stranger Things neemt je mee terug naar de jaren 80. Daar verdwijnt Will op een avond na een avond Dungeons en Dragons met z’n vrienden. Zonder een spoor war er gebeurd kan zijn. Will’s moeder is er van overtuigd dat hij nog leeft en ergens om haar heen is en dat hij met haar probeert te communiceren via de lampen.
Ondertussen verschijnt er een meisje, Eleven. Niemand weet waar ze vandaan komt, maar ze lijkt meer te weten over Will’s verdwijning en samen met zijn vrienden gaan ze op zoek naar Will en proberen ze erachter te komen wat er precies met hem is gebeurd.

Deze serie zit vol met spanning en bovennatuurlijke verschijningen. Daarnaast is de stijl van de jaren 80 tot in de puntjes uitgevoerd. Waardoor je weer terug naar je jeugd wordt gevoerd. En nu voel ik me oud.

AMERICAN HORROR STORY

Het fijne aan American Horror Story is dat het niks uit maakt in welk seizoen je begint. Elk seizoen heeft namelijk een eigen verhaal en de acteurs spelen telkens een andere rol. Dat is een van de redenen waarom ik het zo’n te gekke serie vind.
Elk seizoen heeft z’n eigen thema en gaat daarin helemaal los. Zo gaat het eerste seizoen over een Haunted Mansion waar nog veel vorige bewoners ‘leven’. Het tweede seizoen gaat over een Insane Asylum vol bewoners met een zieke geest. Maar het zijn niet alleen de patiënten die niet goed bij hun hoofd zijn. (pum pum puuuuuum) In het derde seizoen zijn we bij een Coven, het vierde gaat over een Freak Show in de jaren 60 en in het vijfde seizoen zitten we in een hotel. Een eng hotel natuurlijk. Met Lady Gaga.
Wat ik helemaal leuk vind aan deze serie is dat veel verhalen gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen, of op waargebeurde mythes; dat verschilt nogal eens 😉

THE WALKING DEAD

Mocht je nog nooit The Walking Dead hebben gezien dan zou ik er zeker aan beginnen. En wat is nou een beter moment dan tijdens Hallowe’en?
In The Walking Dead maak je kennis met Rick Grimes. Hij is sherrif van een stadje in Amerika. Daar krijgt hij een ongeluk en komt in een coma terecht. Als hij wakker wordt is er een zombie apocalyps uitgebroken. Hij kan z’n vrouw en zoon niet vinden maar gaat natuurlijk toch op zoek. In de loop van de seizoenen zie je hoe hij onderdeel wordt van een groep mensen die het tot nu toe allemaal overleefd hebben. Ze proberen een soort van nieuw leven op te bouwen en ondertussen slaan ze de hersenen van zombies in.
Dat is het even heel kort door de bocht. Ik ga je niet vertellen wat er allemaal gebeurd, want het is echt super spannend en ik weet zeker dat je me gaat haten als ik al van alles vertel nu.

Even voor de mensen die al wel helemaal up to speed zijn met The Walking Dead. OH MIJN GOD HEBBEN JULLIE OOK ZO’N ZIN IN DE AFLEVERING VAN VANAVOND?!?!?!?!? VORIGE WEEK WAS ECHT GRUWELIJK! WAT GAAT ER NU GEBEUREN? ZOUDEN ZE WRAAK GAAN NEMEN? IK VIND HET ZO SPANNEND!

THE SHINING

The Shining is zo’n film die je gezien moet hebben. Hoewel het schijnt dat Stephen King himself geen al te grote fan van deze verfilming van zijn boek is, blijft het toch een echte cult klassieker. En die kun je vanavond lekker gaan kijken.

Halloween met Netflix moet met deze series en film wel lukken lijkt mij zo. Dus doe je gordijnen dicht en steek war kaarsen aan. Kruip onder een dekentje en geniet van deze gruwelijke avond.

Recommended Posts

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code