GROENE KOOL WRAP

Sinds kort krijgen Ron en ik elke week een groentenpakket. En met sinds kort bedoel ik echt sinds kort, want vorige week was ons eerste pakket. We hebben dit gedaan zodat we altijd verse groenten in huis hebben en zodat ons groente assortiment zich een beetje uitbreidt. We hadden nogal de neiging om altijd bij dezelfde soort groente te blijven hangen. Daarnaast zijn de groenten biologisch en komen ze van een boerderij hier in Tilburg, dus is het volledig lokaal. En het zijn allemaal seizoensgroente. Wat allemaal heel goed voor het milieu is natuurlijk.
Het komt echter wel met één grote uitdaging vind ik. Er zitten heel vaak groente tussen die ik normaal gesproken niet koop en waarvan ik dus ook niet direct weet wat ik er nu mee moet maken. Maar goed, dat was natuurlijk wel een van de redenen om dit pakket te nemen.

Onze eerste week zaten er meteen twee groenten in die ik nooit gebruik. Namelijk raapstelen (die ik zelfs niet herkende omdat ik echt geen flauw idee had hoe zoiets eruitzag. En dat heeft een foodblog. Shame on me!) En de tweede groente was groene kool. Ik heb dit geloof ik nog nooit van m’n leven gegeten. Bij kolen denk ik al snel aan stamppotten en stinkende kapot gekookte bladeren. En dat lust ik niet, dus dat ging ik natuurlijk niet maken.
Maar wat dan wel?
Ik kon mij een foto van The Green Kitchen herinneren van een gerecht met zelfgemaakte patties in een slablad. Ik had geen enkel ingrediënt wat ik nodig had voor dat recept, maar het was wel de juiste inspiratie om mijn groene kool te gebruiken. En zo kwam ik op deze gezonde wrap.
Ik heb niet zelf patties gemaakt, maar het was er zeker niet minder lekker om.

Benodigdheden (voor 2 personen)

4 bladen groene kool
3 wortels (ik heb regenboogwortels gebruikt, want die zaten in mijn pakket. Gewone oranje zijn ook prima natuurlijk)
1 bakje falafel
feta
harissa
olijfolie
1 eetlepel honing

Bereiding

Snij de wortels in lange dunnen repen met een dunschiller.
Meng wat olijfolie met een eetlepel honing totdat het een glad geheel is.
Meng nu de geraspte wortels door het honing mengsel.
Zet opzij.
Bak de falafel in een koekenpan totdat ze een beetje bruin zijn.
Was de bladeren groene kool goed zodat al het vuil er af is.
Je kan de groene kool eventueel even blancheren. Laat ze niet langer dan twee minuten in het water liggen en laat ze daarna goed uitlekken.
Als de falafel klaar is kun je het blad vullen.
Begin met wat wortel. Doe er dan wat falafel in en maak af met zoveel feta en harissa als je wil.

Simpel toch?
Eet smakelijk!

Recommended Posts

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code