GRIEKSE SALADE

Ik durf het niet te hard te roepen; maar het is volgens mij eindelijk zomer! (gejuich, applaus, gezang) Wat ben ik blij dat de zon weer schijnt. Elk jaar weer heb ik last van een winter dipje. En ook al verdwijnen mijn zorgen niet in de zomer, ik merk wel dat ik ze een stuk beter aankan.
De zoveelste afwijzing van een sollicitatie is gewoon beter te verwerken in de zon op je balkonnetje,¬†dan wanneer het buiten regent en heel hard waait ūüėČ
In de zomer ben ik ook altijd helemaal ge√Įnspireerd om allemaal nieuwe projecten aan te gaan. Of om oude projecten af te stoffen. Of om het hele huis op te ruimen en opnieuw in te richten. Dan zet ik alle ramen open en koop ik een mooie kleurrijke bos bloemen elke week. Het voelt zo heerlijk als de zomer in je huis komt en het¬†beetje bij beetje over lijkt te nemen. Dat zachte briesje dat je hagelwitte gordijnen doet opbollen. De vogeltjes die buiten een nestje hebben gebouwd. Of alleen al het feit dat het ’s ochtends als je wakker wordt al licht is. En je om tien uur ’s avonds nog steeds het gevoel hebt dat het middag is. Ik vind dat zo’n heerlijk gevoel altijd.

Ik voel me in de zomer ook altijd een beetje een hippie. Ik loop de hele dag op blote voeten en heb zwierende lange rokken aan. Ik probeer ondertussen m’n eigen groente en kruiden te kweken en luister naar heel andere muziek dan in de winter. Wat is dat toch waardoor we in de zomer ineens heel andere muziek gaan luisteren?

En natuurlijk eet je ineens heel anders in de zomer. Ik eet zelf graag rustiger en zit het liefst ergens buiten te genieten van allemaal kleine hapjes en een goed glas wijn.
En als lunch eet ik graag salades. Ik eet sowieso al niet graag brood, maar in de zomer al helemaal niet. Veel te zwaar en donker voor mijn gevoel. In de zomer hoor je lichte dingen te eten. Veel frisse smaken en het liefst met zoveel mogelijk verschillende kleuren.
Een van die salades is een hele simpele Griekse salade. Zo lekker en fris.
De verhoudingen in dit recept zijn een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Ik hou bijvoorbeeld van veel knoflook, dus doe ik er veel knoflook in. Maar vind je dit te scherp of om een andere reden geen goed idee, dan doe je er gewoon minder in.

Uiteraard is deze salade ook uitstekend geschikt als bijgerecht. Bij een barbecue bijvoorbeeld. Het is tenslotte zomer.

Benodigdheden (voor 1 persoon)

  • 1 tomaat
  • komkommer (zorg dat het een beetje in verhouding is)
  • feta (kijk ook hier wat j ezelf de juiste verhouding vind)
  • knoflook (again; bepaal zelf hoeveel je lekker vindt)
  • olijfolie (klein beetje maar)

Bereiding

  1. Snij de tomaat en komkommer in stukjes
  2. Pers de knoflook
  3. Voeg bij de tomaat en komkommer
  4. Voeg de olijfolie toen en meng goed door
  5. Doe nu de feta erbij

Een kind kan de was doen.
Eet smakelijk!

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe recepten en een kijkje achter de schermen? Like dan mijn Facebook en/of volg me op Instagram.

Recommended Posts

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code