GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS

Het begint eindelijk weer zomer te worden. Langzaamaan kruipt de zon uit haar schulp. De boom naast mijn raam is in een week veranderd van een staat die op morsdood leek naar volledig in bloei. Elke ochtend als ik wakker word is het al volledig licht buiten. En ook ’s avonds blijft het langer licht (wat erg fijn is als je foto’s wil maken van je avondeten).
De zomer voelt voor mij altijd alsof de wereld weer wakker wordt. En ik dus ook.


MjamJam heeft een half jaar stil gelegen om verschillende redenen. Een van de redenen was dat ik gewoon totaal inspiratieloos was. Maar ik merkte ook dat ik niet meer helemaal wist wat ik nou met deze blog aan moest. Ik merkte dat ik heel veel inspiratie had voor verschillende soorten artikelen maar dat deze (nog) niet echt thuishoorden op MjamJam. Daar baalde ik nogal van. Want ik was dan wel begonnen als foodblog, maar toch mistte het voor mij nog heel veel. Ik hou van lekker eten, maar ik ben absoluut geen expert als het op koken en recepten bedenken aankomt. En eten is niet mijn enige hobby. En mijn hobby’s zijn niet het enige wat mij bezig houd. Ik wilde dus over meer schrijven dan alleen lekker eten en hoe je dat moet klaarmaken. Maar zoals MjamJam ervoor stond vond ik daar geen plek voor. Het was dus tijd om overnieuw te beginnen. Vandaar dat ik een hele nieuwe website heb gebouwd, met een nieuw logo en dus een hele nieuwe sfeer.
Door op deze manier opnieuw te beginnen heb ik voor mijn gevoel meer ruimte om hier echt alles te plaatsen wat mij bezig houdt. Ik begin natuurlijk niet echt overnieuw want alle oude artikelen staan er ook nog gewoon op. Op een paar recepten na die ik niet meer goed genoeg vond. Misschien komen deze nog terug, misschien blijven ze voor eeuwig in de prullenbak. Dat weet ik nog niet.

Voor nu heb ik een nieuw recept voor jullie. Wij beginnen volgende week met een wekelijks groentepakket en kregen afgelopen alvast een voorproefje hiervan. In dit pakket zaten afgelopen week onder andere drie paprika’s. Normaal gesproken hak ik deze in blokjes en gooi ze in een wrap of wok ik ze. Niet bijzonder geïnspireerd, I know. Maar drie paprika’s was toch wel een erg grote hoeveelheid om in je wrap te stoppen. Dus heb ik ze gevuld en in de oven gedaan. Geïnspireerd door een recept uit Het Vegan Kookboek van Adele McConell (a.k.a. Veggiehead) ben ik aan de slag gegaan. Een groente vullen is zo ontzettend simpel en je kan er eindeloos mee variëren. Vind je een van de gebruikte ingrediënten dus niet lekker? Vervang het gewoon voor iets anders. Hetzelfde geldt voor als je iets anders in je groentela hebt liggen wat echt op moet. Gewoon erbij doen of als vervanging voor iets anders gebruiken.

Wij hebben met dit recept drie (kleine) paprika’s gevuld en hadden van de vulling nog genoeg over voor een lunch voor ons beide. Je kan de rest van de vulling ook gewoon als bijgerecht eten natuurlijk. Wij zijn zelf gemiddelde eters, maar als je een grote eter bent zou ik of wat meer maken, of er nog iets bij doen.

Benodigdheden voor 2 personen

 • drie paprika’s
 • 6 gedroogde perziken (deze vind je op de bakafdeling in de supermarkt)
 • 4 tenen knoflook
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl gemalen kardemom
 • ¼ tl kaneel
 • ½ tl gemalen komijn
 • 1 rode chillipeper
 • half bosje koriander
 • 1 blik kikkererwten (400 gram)
 • couscous voor 2 a 3 personen

Bereiding

1: Kook de couscous zoals beschreven op de verpakking.
verwarm de oven voor op 180 C. (als je een combimagnetron gebruikt haal het rooster er dan uit. Dit is makkelijker als je later de paprika’s er op moet leggen.)
2: Meng alle kruiden met elkaar.
3: Snij de perziken in stukjes. Zorg dat ze niet te klein zijn want dan proef je ze minder goed.
4: Voeg de perziken en geperste knoflook tenen toe aan het kruidenmengsel.
5: Meng dit nu goed door elkaar en zet opzij.
6: Giet de kikkererwten af en doe ze in een kom.
7: Snij de rode peper in zo fijn mogelijke stukjes.
8: Snij de koriander fijn. Gebruik ook de stengels, die zijn gewoon eetbaar.
9: Voeg nu het kruidenmengsel, de rode peper en de koriander toe aan de kikkererwten en meng ze goed door elkaar.
10: Als de couscous klaar is voeg deze dan ook toe. Doe niet meteen alles erbij maar hou in de gaten dat het allemaal in balans is. Je wil niet een grote bak couscous met af en toe wat kruiden en groente erdoorheen.
11: Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
12: Leg bakpapier op een bakplaat of rooster en leg hier de paprika’s op.
13: Vul ze met het mengsel. Als er perziken bovenop liggen dan kunnen deze een beetje verbranden in de oven. Dit is niet erg. Hoewel het lekkerder is als ze zacht blijven.
14: Zet nu de paprika’s voor 30-40 minuten in de oven.

Kijk na een half uurtje even hoe de paprika’s ervoor staan en hoe de bovenkant er uit ziet. Als deze erg donker wordt haal ze er dan uit.

Eet smakelijk!

Recommended Posts

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code