DAGJE ROTTERDAM

Afgelopen weekend zijn wij met goede vrienden een dagje naar Rotterdam geweest. In eerste instantie omdat wij wel eens wilden weten of die Markthal nou echt zo leuk zijn als zoveel mensen beweren. Dus dat was onze eerste stop.
Ik had mij er al psychisch op voorbereid dat het er heel erg druk zou zijn en ik zou verdrinken in een mensenmassa. Ik ben blij dat ik me daar op voor had bereid want toen we daar rond een uur of twaalf/half een aankwamen was het echt al super druk. Wat een mensenmassa.

Als ik heel eerlijk ben vond ik de Markthal een beetje tegenvallen. Het was veel kleiner dan ik had verwacht. Of misschien is meer op elkaar gepropt een betere beschrijving. Ik had verwacht dat je aan de buitenring allemaal restaurantjes/standjes zou hebben en in het midden een groot plein waar je dan kon gaan zitten. Zodat als je met een groep bent ergens anders iets te eten kan kopen maar je wel samen kan eten. Maar dat was dus niet zo. Een aantal tentjes hadden nauwelijks zitplaatsen waardoor die al meteen afvielen. De tentjes waar je wel fatsoenlijk kon zitten zaten daardoor ook echt helemaal bomvol.
Maar goed, wij hadden honger en wij waren daar gekomen om te lunchen, dus lunchen zouden we.

Onze keus viel op Firma Pickles, mede omdat er een heel groot bord ‘Burgers and Wine’ stond. Kijk, daar houden wij van. De sfeer was dan misschien niet wat we ervan hadden verwacht, maar oh mijn God wat waren die burgers lekker. En ze vulden zo verschrikkelijk goed! We hebben rond een uur of 13:00 gegeten en we hadden om zeven uur die avond pas weer een beetje behoefte aan ander eten.
Ik ben voor de BBQ smoked burger gegaan. Deze was vurrukkulluk! En het werd geserveerd met heerlijke frietjes. Ik kreeg hem alleen niet helemaal op. Want hij was echt huge!
Toen we waren uitgegeten zijn we echt direct weer weg gegaan. Buiten had zich ondertussen een rij gevormd om überhaupt de hallen binnen te mogen. (daar ga je toch niet in staan mensen?)

In de tijd tussen toen en onze volgende maaltijd hebben we niet heel veel spannends gedaan. We hebben vooral een beetje door het centrum geslenterd. We waren zo gefocust op lekker eten dat we eigenlijk vergeten waren om de rest van de dag te plannen.

’s Avonds besloten we wat te gaan eten bij Trek Festival. Alles wat ik in de Markthal had gemist vond ik hier. Wat een heerlijke sfeer hing daar zeg. Het weer was ondertussen opgeklaard en het zonnetje was doorgebroken. Uit alle hoeken kwam lekkere muziek en deze mensenmassa was heerlijk relaxt.

Ik ben deze keer voor een vegetarische BBQ Chicken gegaan. We eten steeds minder vlees dus ik vond een keer per dag een bom met vlees eten wel genoeg.
Ook deze vega kip (van de vegetarische slager overigens) was weer super lekker. Hij was op de een of andere manier heel fris en had een lekkere pittige nasmaak.

Bij de wijn is ons echter wel echt een oor aangenaaid waardoor de rest van ons budget voor die avond in een klap helemaal weg was. €30,- voor vier wijntjes. En zo bijzonder was die wijn nou ook weer niet. Was gewone wijn. Ik heb ze wel eens beter gehad. En er zat ook nog een laag prut onderin m’n glas.

Al met al was het echt een heerlijke dag. Onze voeten deden ontzettend pijn van al het lopen, dus we hebben al dat eten er ook wel weer af gewandeld. (vast niet, maar goed) We gaan hem er in houden, elke keer een andere stad ontdekken (en ons helemaal vol eten). En natuurlijk ga je daar hier natuurlijk een stukje over vinden.

Recommended Posts

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code