COFFEE COOKIE SWAP

In mei werd voor het eerst een Coffee Cookie Swap georganiseerd op Instagram door Foodbandits, De Wereld van Fien en Lynda Home. Ik volg Foodbandits en De Wereld van Fien al een tijdje en zodra ik zag dat ze dit aan het plannen waren was ik enthousiast. Wat een super tof idee is dit zeg.

Je geeft je op met naam, adres en instagram naam en nadat de inschrijving is gesloten krijg je een naam en adres van iemand die je totaal niet kent en moet je diegene een pakketje sturen met koffie en/of koekjes en/of chocolade. Hier wil toch iedereen aan mee doen?

Mijn pakketje was voor Lynda van Lynda Home.
Ik wist meteen waar ik mijn koffie ging kopen en welke koekjes ik ging bakken. Ik was laatst bij Locals in Tilburg en zag dat ze daar hun eigen koffie branden, dus ben ik daar langs geweest voor een zakje vers gebrande koffie.
De koekjes heb ik zelf gebakken. Het recept ervoor kun je hier vinden op MjamJam.
De chocolade heb ik vooral uitgekozen omdat de verpakking zo lekker fel was en dat zo mooi kleurde bij de rest van het pakket. Ik hoop dat hij lekker was.

Ik ben echt helemaal gek op pakketjes maken en dingen mooi verpakken, dus ik ben ook in de aankleding helemaal los gegaan. Ik heb gekozen voor lekker felle kleuren papier in een simpele bruine doos. De kleurtjes heb ik ook weer terug laten komen in andere versieringen zoals de zelfgemaakte vlaggetjes op de deksel.
Ook de labels die ik aan elk cadeautje heb gehangen heb ik zelf gemaakt.

De kaart op de deksel is overigens van Catch Publishing en heb ik bij 63 graden kookboeken hier in Tilburg gekocht. Deze winkel is overigens een echte aanrader als je op zoek bent naar een goed kookboek. De eigenaar kent elk boek dat er staat uit z’n hoofd en kan je zo adviseren welk boek geschikt voor jou is. Maar dat even terzijde.

Instagram werd in de maand mei steeds meer gevuld met hele mooie en leuke pakketjes waardoor de Coffee Cookie Swap nog leuker werd. Het is zo prikkelend om al die mooie pakketjes te zien en ik werd er steeds enthousiaster van. En ook steeds ongeduldiger omdat ik zo benieuwd was naar mijn eigen pakketje.
Deze was afkomstig van anne_susan.
In mijn pakketje zat geen koffie. Wat opzich niet zo erg is, want ik drink geen koffie. Ron was alleen een beetje teleurgesteld omdat ik hem de koffie had beloofd die in het pakket zou zitten en daar had hij zich op verheugd. 😉

In het pakket zaten wel super lekkere koekjes (die diezelfde dag al op waren) en heerlijke donkere chocolade met koffie smaak.

Ik vond deze swap echt een heel groot succes en ik doe de volgende keer zeker weer mee. Het is zo leuk om zo’n pakketje voor een wildvreemde samen te stellen. Want juist omdat je diegene niet kent wil je een heel bijzonder iets samen stellen.

En dan nu nog een overzicht van een aantal hele mooie pakketjes die ik tegenkwam op Instagram onder de hashtag coffeecookieswap.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe recepten en een aantal kijkjes achter de schermen? Like dan mijn Facebook en/of volg me op Instagram.

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Babs
  Beantwoorden

  Wat een leuk enthousiast stuk heb je geschreven! Thank you 🙂 groetjes Babs

  • Marjolein
   Marjolein
   Beantwoorden

   Hoi Babs, Dank je wel! Het was ook echt zo ontzettend leuk om te doen. Dus ik hoop dat jullie er snel nog eentje organiseren 😀

 • Suus Slee
  Beantwoorden

  Wat onwijs leuk dat je deze blogpost hebt gemaakt. En ook dank je wel voor het meedoen.
  Lieds Suus

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code