ARABISCHE LINZENSOEP

Zo! Halloooo! Dat is lang geleden dat ik een recept heb geplaatst. Ik moet eerlijk toegeven dat dit puur kwam omdat ik echt volledig inspiratieloos was. Eigenlijk ben ik dat nog steeds een beetje als ik heel eerlijk ben. De dagen worden korter en ik merk dat ik vooral hele veel behoefte heb aan prutjes en soepjes en dat die ’s avonds gewoon niet te fotograferen zijn. Ik bedoel, het is om vier ur al te donker om te fotograferen. En soms is het gewoon de hele dag veel te donker om te fotograferen. Ik ben dus nog even zoekende hoe ik dit zal gaan doen.
Maar goed, daarnaast wil ik ook niet alleen maar soepen aan jullie serveren natuurlijk, hoe onweerstaanbaar dat ook is met dit weer. 

Eigenlijk staat dit recept al best een tijdje klaar, maar ik kwam er steeds maar niet aan toe om het ook daadwerkelijk online te zetten. Er kwam ineens een shitstorm aan werk en andere ontwikkelingen op me af de laatste weken, dus het duurde even voordat ik de rust vond om het online te zetten.

Hebben jullie trouwens al gezien dat MjamJam een nieuw logo heeft? Het was hoognodig. Het oude logo was best slecht leesbaar merkte ik al snel. En het werd tijd voor iets anders, iets minder pastel vooral 😉 Wat vinden jullie er van?

Terug naar de soep.
Deze Arabische linzensoep is echt het perfecte gerecht na een lekkere herfstwandeling. Iets waar het nu natuurlijk de perfecte tijd voor is. Ik heb de basis van dit recept op Pinterest gevonden maar ik heb er wel het een en ander aan toegevoegd zodat de soep wat meer smaak kreeg. Ik heb echt geen idee hoe Arabisch deze linzensoep daadwerkelijk is trouwens. Maar ik vind hem een behoorlijk Arabisch tintje hebben 🙂

Benodigdheden (voor 6 personen)

 • 3 uien (grof gesneden)
 • 3 winterpenen (halve cirkels of kwarten)
 • 550 gram groene linzen
 • 2 liter bouillon
 • 2 tl komijn
 • 2 tl chilipoeder
 • 200 gram zwarte bonen
 • 6 tenen knoflook
 • sap van 1 a 2 limoenen (wat je zelf het lekkerste vind)
 • 1 tl kruidnagel

Bereiding

 1. Snij de uien en bak ze glazig in een grot soeppan met dikke bodem
 2. Voeg de knoflook en wortel toe
 3. Voeg vervolgens de linzen en de kruiden toe en roe alles even door
 4. Voeg vervolgens de bonen en de bouillon toe
 5. Roer alles goed door en laat ongeveer een half uur pruttelen of totdat de linzen gaar zijn
 6. Doe het sap van de limoen erbij
 7. Pureer het geheel een beetje met een aardappelstamper
 8. Serveer met wat verse koriander en een naan

Eet smakelijk!

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe recepten en een kijkje achter de schermen? Like dan mijn Facebook en/of volg me op Instagram.

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Nicole
  Beantwoorden

  Hoi Marjolein!
  Gebruik je hiervoor gedroogde linzen?

  • Marjolein
   Marjolein
   Beantwoorden

   Hoi Nicole, Ik gebruik hier inderdaad gedroogde linzen voor, gewoon uit de supermarkt. Die zijn na een half uurtje koken al gaar, dus mocht je je zorgen maken over de kooktijd; die valt reuze mee 😉 Alvast eet smakelijk! Groetjes, Marjolein

Leave a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code